Læringsspil workshop

Workshop: Skab et fagligt læringsspil og spil det! 

Digital and Creative Learning Lab afholder workshops for undervisere, hvor de arbejder med nye undervisningsmetoder, hvor eleverne lærer ved at udvikle faglige læringsspil. Udvikling af læringsspil er en undervisningsmetode, som både kan være meget motiverende og samtidig kan give eleverne/de studerende en høj faglig læring. 

Skab et koncept til et læringsspil og spil det! I denne workshop får du en kort introduktion til, hvordan elever kan lære om faglige emner gennem udvikling af spil og hvordan spil kan være en aktiv måde at lære på. I bliver guidet gennem en proces, hvor I ender med at designe en spilbar prototype af et læringsspil.

Eksempel på emne: Spilworkshop med de 17 verdensmål

På en 2-3 timers workshop arbejder I med spilbaserede læringsprocesser og skaber bl.a. et læringsspil ud fra de 17 verdensmål.

Eksempel på 3 timers workshop:

Kreativitet, spil og læring 

Hvordan man kan skabe aktiv og motiverende undervisning og læring med kreative og spilbaserede læringsprocesser? 

I bliver introduceret til: 

  1. Pædagogiske principper, der kan bidrage til kreative undervisnings- og læringsprocesser 
  2. Eksempler på hvordan man kan lære igennem at spille spil og ved at designe læringsspil 

I workshoppen vil I individuelt og i grupper, ud fra jeres egne fagområder, eksperimentere med hvordan I kan skabe nye måder at undervise og lære på med udgangspunkt i kreativitet, og spilbaserede processer. Vi diskuterer bl.a.: Hvordan kan vi lære om faglige emner gennem at spille spil? Hvordan kan vi lære om faglige emner ved at skabe/designe spil? I kommer til at designe et læringsspil, som jeres med-kursister skal teste og lære af.

Deltagerne må meget gerne medbringe computer eller tablet, alternativt kan man se med hos sidemanden.

Kontakt Charlotte for at høre mere.